Medlemsinformation 

Vänskap & potatis

På denna sida kan ni läsa om:

  • Medlemsdagar
  • Redskapsbod
  • Vatten

Medlemsdagar

Boka in årets medlemsdagar i kalendern redan nu. Detta är ett sätt att träffa sina kolonigrannar och hjälpas åt att sköta om vårt fina område. Vi hoppas att så många som möjligt kan medverka vid varje tillfälle. På vårstädning och höststädning försöker föreningen ordna med bortforsling av skräp till en låg kostnad för medlemmarna. Vår ambition är också att vid varje tillfälle grilla och fika tillsammans, mer information kommer inför respektive medlemsdag.

  • Söndag 25:e april 2021 kl. 11:00-14:00

Årets första medlemsdag genomfördes med stor uppslutning bland våra medlemmar. Trots ett fåtal plusgrader och att det föll lite snö så hjälptes vi åt med att olja broarna över ån, städa ut förråden och ta hand om gemensamma utrymmen. Grillarna var tända och trots pandemiavstånd hade vi en härlig dag. Det fanns även kobajs på plats för alla medlemmar att köpa, direkt från Bögs Gård.

  • Söndag 13:e juni 2021 kl. 11:00-14:00
  • Söndag 29:e augusti 2021 kl. 11:00-14:00
  • Söndag 3:e oktober 2021 kl. 11:00-14.00

Hjärtligt välkomna till årets aktiviteter!


Redskapsbod

Den lilla boden är vår gemensamma redskapsbod där vi som medlemmar i Södersätra Koloniförening kan låna vissa redskap. Gemensam innebär att vi tillsammans har ett ansvar för att hålla boden ren och snygg samt att sakerna som lånas här kommer tillbaka.

Koden till denna bod får ni enklast genom att fråga någon odlingsgranne som är på plats. Annars får ni maila till sodersatra2011@gmail.com så hjälper styrelsen er. Koden är densamma till skottkärrorna samt till dasset. Den stora boden öppnar vi endast upp på medlemsdagar samt att styrelsen har tillgång till den för löpande underhåll. 

På insidan av dörren till den lilla boden sitter en lista på vilka saker ni medlemmar kan förvänta er att hitta samt kontaktuppgifter till ansvarig person.


Vatten

Under våren 2021 ska arbetet med att koppla på kommunalt vatten genomföras. I nuläget är tidsplanen från Sollentuna kommun att mitten av maj ska vattnet vara påkopplat. Detta innebär alltså att vår pump i Rösjön inte kommer tas i bruk mer utan vi sätter på vattnet när kommunalt vatten är klart. 

I och med att det blir kommunalt vatten kommer det alltså från och med 2021 finnas dricksvatten på vårt område. 

Vi uppmanar alla medlemmar att vattna på ett hållbart sätt - vattnet är en resurs vi ska spara på. I samband med detta har styrelsen beslutat att förbjuda vattenspridare på området. Bevattning ska ske som direktbevattning med slang eller vattenkanna.