Medlemsinformation 

Vänskap & potatis

På denna sida kan ni läsa om:

  • Medlemsdagar
  • Redskapsbod
  • Vatten
  • Lottnummer & karta

Medlemsdagar

Välkommen på våra två medlemsdagar 2024, vi skickar ut information inför varje medlemsdag. Datum för medlemsdagar 2024 är enligt följande:

  • Söndag 2:a juni 2024 kl. 11:00-14:00
  • Söndag 1:a september 2024 kl. 11:00-14:00


Redskapsbod

Den lilla boden är vår gemensamma redskapsbod där vi som medlemmar i Södersätra Koloniförening kan låna vissa redskap. Gemensam innebär att vi tillsammans har ett ansvar för att hålla boden ren och snygg samt att sakerna som lånas här kommer tillbaka. Boden innehåller enklare redskap som gräsklippare, spadar, krattor och ett järnspett.

Koden till denna bod får ni enklast genom att fråga någon odlingsgranne som är på plats. Annars får ni maila till sodersatra2011@gmail.com så hjälper styrelsen er. Koden är densamma till skottkärrorna samt till dasset. Den stora boden öppnar vi endast upp på medlemsdagar samt att styrelsen har tillgång till den för löpande underhåll. Vatten

Vi har sedan våren 2021 kommunalt vatten inkopplat på vårt område. Detta innebär att vi inte längre tar vatten från Rösjön. Vattnet är således drickbart, dock är det de gamla ledningarna som finns kvar i marken. Vid kohagen i områdets östra del finns en ny dricksvattenstation som kan användas av medlemmar samt besökare i reservatet. 

Vi uppmanar alla medlemmar att vattna på ett hållbart sätt - vattnet är en resurs vi ska spara på. I samband med detta har styrelsen beslutat att förbjuda vattenspridare på området. Bevattning ska ske som direktbevattning med slang eller vattenkanna.


Lottnummer & karta

Under hösten 2021 gjorde vi en ny numrering av vårt koloniområde eftersom den gamla numreringen var ouppdaterad och saknade nummer. Nedan ser ni en karta med den nya numreringen. Är ni osäkra på vilket nummer ni har kontaktar ni styrelsen. Vi har satt upp nya nummerskyltar på varje lott.